Wat zijn de voordelen van antioxidanten voor de huid?

Wat zijn de voordelen van antioxidanten voor de huid?

Uit onderzoek is gebleken dat huidverzorgingsproducten met natuurlijke antioxidanten schade aan de huid beperken. Schade die bijvoorbeeld veroorzaakt kan worden door de blootstelling aan vrije radicalen. De producten van YU elementen zijn gemaakt van zeer hoogwaardige biologische oliën die onder andere veel vitamine A, C en E bevatten. Daarnaast gebruikten we alleen maar Cosmos en Ecocert gekeurde plantenextracten die allen meewerken aan het behoud van een stralende en gezonde huid.

 

Wat zijn vrije radicalen en wat doen ze?

Vrije radicalen zijn moleculen die gevormd worden door processen in het lichaam, zoals je stofwisseling, je spijsvertering en het immuunsysteem. Ze kunnen ook ontstaan door blootstelling aan externe factoren zoals UV-straling, luchtvervuiling, roken, licht van beeldschermen zoals computers en telefoons en stress. Vrije radicalen kunnen zich binden aan gezonde cellen, eiwitten en DNA. Hierdoor ontstaan verstoringen die zorgen de processen in je lichaam moeizamer en trager verlopen zodat ook de huid sneller veroudert.


Wanneer zorgen vrije radicalen voor huidveroudering ?

Wanneer er onvoldoende antioxidanten zijn en de verhouding met de vrije radicalen uit balans is, ontstaat er oxidatieve stress. Hierdoor beschadigen de collageen- en elastinevezels in de huid. En dit kan zorgen voor een doffe teint, fijne lijntjes, puistjes, pukkeltjes, eczeem en rimpels.


Voorkomen en herstellen met antioxidanten

Allereerst helpt het om de blootstelling aan vrije radicalen zo laag mogelijk te houden. Maar dit is moeilijk omdat we nu eenmaal heel veel achter beeldschermen zitten. Vandaar dat het naast gezonde voeding ook belangrijk is om juist je huid te verzorgen met producten waarin antioxidanten zitten om de schade aan de huid te beperken.

Antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen. In de eerste plaats is het belangrijk dat je gezond eet, genoeg water dringt, beweegt en iedere dag even de natuur in gaat. Stress-situaties zorgen ervoor dat de antioxidanten moeilijker worden aangemaakt. Daarom is het in de meeste gevallen verstandig om wat extra voedingssupplementen te gebruiken zoals Astaxanthine en resveratrol.

Terug naar blog