Skincare voor jongeren: wat heeft de jonge huid nodig?

Skincare voor jongeren: wat heeft de jonge huid nodig?

In onze praktijk(en) zien we op dit moment veel jongeren met de leeftijd van van 13 tot 16 jaar met huiden die rood, gevoelig, ontstoken en vol pukkeltjes zitten.
Als we vragen wat ze voor skincare gebruiken, krijgen we een lijst van soms wel 15 verschillende producten en van verschillende merken die ze dagelijks op hun huid smeren omdat TikTok en Instagram influencers dit aanbevelen voor hun huidprobleem. Maar door het opvolgen van deze verkeerde adviezen, wordt hun huidprobleem juist steeds groter. 

Ons advies voor de jonge huid

Een huid op jonge leeftijd heeft zoveel verschillende skincare producten helemaal nog niet nodig en kan die hoeveelheid aan ingrediënten niet verwerken. De huid is ons grootste uitscheidingsorgaan en wordt ontzettend belast door al die verschillende ingrediënten.

Ons advies:

  1. Gebruik een natuurlijke, milde cleanser om je gezicht mee te reinigen, vooral als je make-up gebruikt.
  2. Als je huid toch wat droog aanvoelt na het wassen, gebruik dan ook een dagcreme met antioxidanten om onder je make-up aan te brengen. Deze beschermt je huid tegen de straling van bijvoorbeeld je mobieltje.
  3. Gebruik nooit meerdere merken skincare door elkaar. Als je meerdere producten gebruikt van één merk, zijn ze namelijk op elkaar afgestemd en ondersteunen ze elkaar.


Heb jij een skincare vraag? Neem gerust contact met ons op!

Je kunt ons altijd mailen met je huidprobleem voor een gratis advies. Ga naar een schoonheidsspecialiste die je helpt en ondersteunt en je goed advies geeft hoe je je huid het beste kunt verzorgen. Want ook als je straks 50 bent (dat duurt nog heel lang) wil je nog een gezonde en frisse huid hebben. En daarvoor leg je nu de basis.

Terug naar blog