Tips voor een ontspannen badritueel voor baby én mama (of papa)

Tips voor een ontspannen badritueel voor baby én mama (of papa)

In bad gaan is een moment van ontspanning voor jouw baby - net zoals jij het zelf waarschijnlijk ook relaxed vindt om in bad te gaan. Ze genieten van het warme water en het gevoel van gewichtloosheid. Het voelt weer een beetje net zoals in mama's buik! Zeker voor de allerkleinste is het badmomentje misschien ook een spannend moment. Wat is de beste timing, waar was je je baby nou mee en hoe laat je die kleine écht ontspannen? Wij geven je tips om het badritueel met jouw baby zo soepel mogelijk te laten verlopen, zodat jullie er samen echt van kunnen genieten! 

Wat is het beste moment om jouw baby in bad te doen? 

Voor de allerkleinsten is het vaak het prettigst als het in badje gaan onderdeel uitmaakt van het avondritueel. Van een badje worden ze rustig en van de activiteit en het warme water worden ze lekker moe - fijn voor het slapen daarna. Houd verder ook rekening met voeden. Geef ze liever pas na het badmoment de fles of borstvoeding, want anders kan er nog melk omhoog komen terwijl ze in badje liggen. Maar zorg ook dat je baby niet te hongerig is. Precies tussen twee voedingen in zit je altijd goed! 

Leg alle baby bad benodigdheden vooraf klaar

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om je volledig op je baby'tje te concentreren daarom wel zo fijn als je alle benodigde spulletjes bij de hand hebt. Dan krijgt je baby het ook niet koud omdat ze moet wachten terwijl jij iets zoekt. Wat je in ieder geval nodig hebt zijn een aankleedkussen, een wikkeldoek, een (hydrofiel) washandje, een hydrofiele doek om je baby mee af te drogen, een voor baby's geschikte badolie, schone luiers, billendoekjes, billencrème en schone kleertjes. En natuurlijk een badje of tummy tub en warm water!   

Stap voor stap met je baby in badje

Vul vooraf het badje met warm water. Zorg dat de temperatuur rond de 37 graden is. Kleed je babytje uit - doe de luier als laatste. Wikkel je baby daarna in een wikkeldoek zodat je haar warm naar het badje kunt tillen. Dan is het nu tijd om je baby in het badje te doen. Houd je baby vast onder haar armpje en laat het hoofdje en nekje op je onderarm steunen. Als je baby erg spartelt, plaats dan haar voetjes tegen de badrand zodat ze zich veilig voelt. Je andere hand is vrij om je kleintje te kunnen wassen, eventueel met een washandje. 

Een zacht babyhuidje met natuurlijke baby badolie

Baby's hebben een gevoelig huidje en daarom is het des te belangrijker om gebruik te maken van natuurlijke verzorgingsproducten. Synthetische zeep droogt uit, maar een natuurlijke olie houdt de huid soepel en zacht. De Little YU Lekker in Badje Badolie is gemaakt op basis van uitsluitend natuurlijke ingrediënten als abrikozen-, camelia- en castorolie en reinigt en verzorgt de huid an jouw mooie baby op een milde en zachte manier. Doe een paar druppels olie in het badje, of smeer jouw kleintje vooraf in met de olie om het vervolgens met een washandje lekker in het water in te masseren. 

 

Hoe schattig als je je kleine wondertje ziet genieten van het warme water? Heel veel plezier! 

Terug naar blog