Eerste hulp bij een droge, gedehydrateerde huid

Eerste hulp bij een droge, gedehydrateerde huid

"Mijn huid is heel droog. Hoe kan ik dit verhelpen?"

Heel vaak kom ik deze vraag tegen. Je huid voelt een beetje trekkerig als je je gezicht beweegt. In 9 van de 10 gevallen is de huid niet droog maar sterk gedehydrateerd. Je huid kan ook heel goed gedehydrateerd zijn als je een normale of vette huid hebt. 

Door het gebruik van synthetische huiddproducten (meestal goedkope, ontvettende cleansers) droogt je huid uit. De ingrediënten die in deze producten zitten, doen weinig goeds voor je huid en zullen de boel dehydrateren. Als je huid écht droog is zie je kleine schilfertjes op de huid en soms zelfs rimpeltjes. Hoe voorkom je dit en hoe kom je ervan af?

Gehydrateerde huid tip 1: Drink genoeg water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water. Alleen op die manier kan je huid vocht opnemen. Anders zouden we ook gaan opzwellen als we onder de douche stappen. Een vochtinbrengende crème bestaat dan ook niet. Wel een crème die ervoor zorgt dat er niet teveel vocht verdampt uit de bovenste huidlaag. Alle. YU Elements dag- en nachtcrèmes zijn sterk vochtvasthoudend. Mocht je op een bepaald moment net wat extra nodig hebben, smeer dan ook een van onze serums. Deze bevatten een een hoog percentage hyaluronzuur wat het vocht vasthoud in de huid.

Gehydrateerde huid tip 2: Reinig je gezicht op de juiste manier

Te veel scrubben en/of wassen met sterk ontvettende cleansers maken de barrièrefunctie van je huid kapot. Het resultaat? Er verdampt te veel vocht uit je huid en je huid wordt droog. Reinig je gezicht beter met een hydrofiele olie, zoals onze WATER Cleansing Oil. Deze emulgeert met de talg op je huid en lost alle vuildeeltjes op zonder de huid te beschadigen en uit te drogen. 

Gehydrateerde huid tip 3: Regelmatig  - maar zeker niet te vaak - mild scrubben 

Gebruik 1 tot 2 keer per maand een exfoliant of milde scrub of een reinigend masker met natuurlijke fruitzuren die de huidschilfertjes oplossen. Schilfertjes nemen namelijk geen vocht op. Zonder deze huidschilfertjes kan je huid het vocht beter vasthouden. Probeer bijvoorbeeld onze WOOD Exfoliating Cleanser of EARTH Face Mask

Gehydrateerde huid tip 4: Smeer een vocht vasthoudende dagcrème

Gebruik een dagcrème en/of nachtcrème met ingrediënten die helpen uitdroging te voorkomen en het vocht vasthouden. Bijvoorbeeld YU Elements METAL Day & Night Cream met de hydraterende ingrediënten Shea butter, baobabolie en hibiscusextract. Heb je echt meer last van schilfertjes? Dan gebruik je liever de EARTH Day & Night Cream om de vochtbalans van jouw huid te herstellen. Als je veel buiten bent is de YU Outdoor Cream een aanrader. Deze is speciaal ontwikkeld om je huid optimaal te beschermen tegen koude weersinvloeden. En bij een erg droge huid een must!

 

Terug naar blog